Nieuws archief

Uit WaalwijkWiki
Versie door Inekevandenhoudt (Overleg | bijdragen) op 27 jul 2017 om 21:52

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

13 april 2016
Kunstmetselwerk Nijverheidsschool
(ook mozaïek Walewyc genoemd)

Kunstmetselwerk Nijverheidsschool.jpg


Klik hier voor meer info.
14 april 2015 - Wandelpark 65
Tussen 17 en 30 mei wordt het 65-jarig bestaan van het wandelpark met allerlei activiteiten gevierd. Zie voor het programma de website www.wandelparkwaalwijk.nl.

14 februari 2015 - Wim Ruska Op 14 februari 2015 is judolegende Wim Ruska overleden. Ruska werd in 1973 in Waalwijk geëerd door carnavalsvereniging de Kaaischijters, die hem onderscheidden met de Vergulde Kaai.

17 november 2014 - Nieuwe mijlpaal: 500 artikelen online!
En dat vieren we met de introductie van de nieuwe categorie dialect. Met dank aan de familie mag de redactie van WaalwijkWiki een aantal van de door Bert Stevens verzamelde verhalen online zetten. In de jaren ’70 van de 20e eeuw trok Bert met zijn bandrecorder door Waalwijk om verhalen in dialect op te nemen. Later zette hij deze op papier en dat resulteerde weer in de uitgave van de nog immer populaire bundels Koffie mee sekraai en Gère nog ’n bakske koffie mee sekraai.

Het eerste verhaal op WaalwijkWiki gaat over een nieuwe wagen voor de brandweer, waarin ook de populaire agent van politie Martinus Didden, beter bekend als Den Did een rol speelt…

9 juni 2014 - Met dank aan het Brabants Dagblad, de familie Zijlmans en Jan Dalmaijer hebben weer 17 (!) oorlogsslachtoffers een gezicht gekregen op WaalwijkWiki. Naar aanleiding van onze oproep in de krant van 30 april 2014, heeft de familie Zijlmans uit de collectie van hun vader Rien onlangs een groot aantal bidprentjes van Waalwijkse oorlogsslachtoffers geschonken aan heemkundekring De Erstelinghe. Op een gedeelte van die prentjes was een portretfoto afgedrukt. Jan Dalmaijer stuurde ons via email een foto van zijn oom Jan (Jenno) Dalmaijer.

Bekijk de foto’s van de oorlogsslachtoffers hier. Heeft u nog een foto die in onze lijst ontbreekt? Neem dan contact op via waalwijkwiki@erstelinghe.nl

30 april 2014 - WaalwijkWiki in Brabants Dagblad. Journalist Kees Klijn sprak met Ineke van den Houdt over onze inspanningen om alle Waalwijkse oorlogsslachtoffers een gezicht te geven.


1 februari 2014 - Nieuwe mijlpaal: 400 artikelen online! Het 400e artikel op WaalwijkWiki gaat over Frans van Liempt, vooral bekend als gemeentesecretaris, maar ook wijnhandelaar en eigenaar van acht werkmanswoningen achter in zijn tuin. Die woningen vormden samen de Wijnstraat, maar werden later veel bekender als de Leeuwenkuil. Lees verder over Van Liempt...

En om deze en alle andere 399 artikelen op WaalwijkWiki te kunnen vinden, hebben we op de homepage een extra duidelijke zoekfunctie geïntroduceerd.


24 november 2013 - Op donderdag 21 november heeft Stien & Okke haar deuren geopend in Waalwijk. In deze winkel vind je onder meeer vers gebrande noten, koffie en thee, geurige olijfolie en smaakvolle delicatessen. Stien & Okke is niet alleen gevestigd in een monumentaal pand (Grotestraat 247) maar ook de naam verwijst naar twee historische personen uit Waalwijks roemrijke verleden: Stien van der Geld en Adrianus van Delft, bijgenaamd Okke de Spin en alom bekend om zijn 'snoepkraam'. De redactie van WaalwijkWiki wenst Stien & Okke veel succes!

9 oktober 2013 - WaalwijkWiki gaat samenwerken met Je bent een echte Wollukse als... op Facebook! Afgelopen week is er overleg geweest tussen de initiatiefnemers van "Je bent een echte Wollukse als..." en WaalwijkWiki. Er is besloten vanaf de maand oktober te gaan samenwerken! Vanaf deze week zal er iedere zaterdag een statusupdate op Facebook komen met daarin een link naar WaalwijkWiki voor meer informatie over het onderwerp. Er zal gewerkt worden in thema's, het eerste thema waar we mee aan de slag gaan is "Bijzondere Waalwijkers".

18 augustus 2013 - Nieuwe mijlpaal: 300 artikelen online! Het 300e artikel op WaalwijkWiki gaat over Joep Naninck, voorvechter van maatschappelijke vernieuwing, docent Engels, dichter, verzetswerker en hoofdredacteur van enkele Brabantse kranten. In Landgoed Driessen is een straat naar hem vernoemd. Lees verder...

17 augustus 2013 - We hebben een nieuwe homepage! Snel aan de slag, de nieuwste artikelen, wisselende foto's, onderwerpen in de kijker en natuurlijk het laatste nieuws. Hopelijk wordt het gebruiken van WaalwijkWiki hiermee nog eenvoudiger.

5 augustus 2013 - Een beeld, een boek en een bombardement. Naar aanleiding van artikelen op WaalwijkWiki over de arts Anton van Gils en zijn zoon, ook arts, Jan van Gils schreef Erik Geleijns van de Koninklijke Bibliotheek een interessante blogpost over een geschonken borstbeeld, een gekalligrafeerd album en het bombardement op de Haagse wijk Bezuidenhout. Lees verder...

1 mei 2013 - WaalwijkWiki in Brabants Dagblad

8 april 2013 - WaalwijkWiki op Wolluk.nl

15 januari 2013 - Start WaalwijkWiki

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen