R.K. Ulo-school voor meisjes St. Teresia

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Het klooster van JMJ aan de Grotestraat, waarin zich de lokalen van de St. Teresia-ulo bevonden, 1965 (SALHA, fotonr. WAA82552, foto J. de Bont).

De R.K. Ulo-school voor meisjes St. Teresia (die in later jaren de namen Maria Koningin en Walewyc zou krijgen) werd op 5 september 1938 geopend door pastoor Heezemans en burgemeester Moonen in het kloostercomplex van de zusters J.M.J. aan de Grotestraat 244.

In 1953 vroeg het kerkbestuur aan de gemeenteraad om medewerking te verlenen voor de bouw van een nieuwe school. Het oude gebouw vergde teveel onderhoud en was te klein om het alsmaar toenemend leerlingenaantal op een verantwoorde wijze onder te brengen.

De school werd op de urgentielijst geplaatst en eind 1957 was men zover dat in het uitbreidingsplan Noord aan de Taxandriaweg voorbereidingen getroffen konden worden voor een nieuw gebouw (54 x 12 m. groot) onder architectuur van A. van Hulten.

De verhuizing op 17 november 1958 naar de nieuwe ‘ruime, zonnige en lichte huisvesting’ betekende ook een naamsverandering. De school zou verder gaan als R.K. Meisjes-Ulo Maria Koningin.

Appendix

Bronnen


  • De Echo van het Zuiden, 7 september 1938, 4 oktober 1957 en 21 november 1958
  • SALHA, Archief Gemeentebestuur Waalwijk, inv. nr. 3659.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen