Philips Waalwijk

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Foto J. de Bont (SALHA/GAW fotonr. 30032).

In februari 1964 verschenen de eerste berichten in de krant: Philips heeft besloten om ten behoeve van haar hoofdindustriegroep radio-, grammofoon- en televisieapparaten een nevenvestiging te stichten in Waalwijk. Terwijl het bedrijf nog onderhandelde met de gemeente over de bouw van een definitief bedrijfscomplex, zou Philips voorlopig haar intrek nemen in de voormalige showroom annex kantine van schoenfabriek Timtur aan de Mr. van Coothstraat.

Medewerkers van de Waalwijkse Philipsvestiging presenteren het eerste door hen vervaardigde toestel(collectie Wim van den Hoek).

Met circa 100 werknemers werden in Waalwijk televisieontvangers gemonteerd. Vol trots presenteerden zij op 24 september 1964 het eerste door hen vervaardigde toestel.

Amper twee jaar later, op 2 september 1966, werd de Waalwijkse Philips-vestiging alweer gesloten. Door de sterke kostenstijging en de snelle technologische ontwikkelingen zag Philips zich genoodzaakt tot een concentratie van de productie over te gaan.

De 90 vooral jeugdige personeelsleden van dat moment werd de mogelijkheid geboden in een andere Philipsvestiging aan de slag te gaan.


Appendix

Bronnen

  • De Tijd/De Maasbode, 19 februari 1964
  • HetVrijeVvolk, 6 juli 1966
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen