Molenstraat

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Graan- en schorsmolen van de familie Couwenbergh (GAW, fotonr. 41389)

In de raadsvergadering van 30 oktober 1952 kwam onder andere aan de orde het geven van een naam aan de op dat moment in aanleg zijnde straat, die vanaf de Besoijense Straat in oostelijke richting zou lopen tot aan de R.K. begraafplaats. Aangezien aan het beginpunt van deze nieuwe straat tot 1923 de molen van de familie Couwenbergh had gestaan, werd voorgesteld deze straat Molenstraat te noemen. Het voorstel werd zonder hoofdelijke stemming aangenomen.

Tijdens de vergadering bleek dat er al eerder een –officieuze- Molenstraat was geweest in Waalwijk. In de volksmond werd die benaming namelijk gebruikt voor een dam die uitkwam op de Eerste Zeine (en die ook wel Kluifjeshoek werd genoemd). De naam Molenstraat was daar zelfs ooit door een particulier op een huis geschilderd. Vreemd was dat niet, want in de nabijheid van die dam stond vroeger de ‘molen van Kemperman.’


Inhoud

Appendix

Bronnen

  • Gemeentearchief Waalwijk, Gemeentebestuur Waalwijk (1877)1922-1996(2001), inv.nr. 70, Straatnaamgeving en huisnummering 1927-1962.

Noot

In 1961 werd in de Molenstraat het ‘Winkelcentrum Besoijen’ geopend.

Zie ook

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen