Karel Adriaan Maria ridder de van der Schueren

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Karel Adriaan Maria ridder de van der Schueren
Collectie GAW
Collectie GAW
Persoonsgegevens
Naam Karel Adriaan Maria ridder de van der Schueren
Geboren Nijmegen, 06-07-1868
Overleden Bemmel, 19-09-1930
Overige gegevens
Beroep(en) Burgemeester

Karel Adriaan Maria ridder de van der Schueren (Nijmegen, 6 juli 1868 – Bemmel, 19 september 1930) was burgemeester van Waalwijk van 3 augustus 1898 tot 8 juli 1907.

Op 3 augustus 1898 arriveerde Zijne Edelachtbare ridder De van der Schueren vanuit Raalte per spoor te Waalwijk, alwaar hij door het gemeentebestuur en harmonie St. Crispijn werd ontvangen. In een Landauer, geëscorteerd door een garde d’honneur te paard, werd het stadhuis bereikt. Vele vlaggen hingen uit.

Belangrijke werken en aangelegenheden zouden de nieuwe burgemeester prikkelen. Opvallende werken kwamen er tijdens zijn negenjarig verblijf te Waalwijk niet tot stand.

Hij beijverde zich voor de uitbreiding van de tekenschool en de gasfabriek en van enkele straten in de St. Antoniusparochie.

Bovenal werd zijn vriendschap en amicaliteit geprezen. Een bescheiden man, die zich bij zijn afscheid afvroeg of hij niet gefaald had. Ridder De van der Schueren werd per 8 juli 1907 benoemd tot burgemeester van Bemmel. Daar werd hij gekozen tot lid van de Provinciale Staten van Gelderland. Buiten de ambtelijke sfeer was hij Maltezer ridder van eer en verdiensten van de Johannieterorde.

Bron

De oorspronkelijke tekst van dit artikel is met toestemming van auteur Jan Rosendaal overgenomen uit: 'Honderdtachtig jaar burgemeesters in Waalwijk, Baardwijk en Besoijen,' De Klopkei (14e jaargang, 3e kwartaal 1990) blz. 27.

Voorganger:
August E.M.B. van Grotenhuis (van Ontstein)
Burgemeester van Waalwijk
1898 - 1907
Opvolger:
Theodorus L.D. de Surmont de Bas Smeele
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen