Johannes Cornelis Pullens

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Jo Pullens
Collectie Wim van der Lee
Collectie Wim van der Lee
Persoonsgegevens
Volledige naam Johannes Cornelis Pullens
Geboren Waalwijk, 30-10-1917
Overleden Loon op Zand, 30-12-1944
Burgerlijke staat Ongehuwd
Overige gegevens
Beroep(en) Overledersnijder
Bijzonderheden overlijden Landmijn
Laatste adres Waalwijk, Putstraat 36

Johannes Cornelis (Jo) Pullens (Waalwijk, 30 oktober 1917 – Loon op Zand, 30 december 1944) was een zoon van Laurens Pullens en Cornelia van Ham. Hij was verloofd met To v.d. Winkel en overledersnijder van beroep.

Op vrijdag 29 december 1944 trokken Jo Pullens en Nico Brok, beiden lid van de Waalwijkse OD, de duinen in voor een routinepatrouille. Vijf kilometer ten zuiden van de Roestelberg stuitten ze op een houten S-mijn, die gedeeltelijk boven het zand uitstak. De twee mannen wilden het onding onschadelijk maken, maar zagen niet dat de S-mijn via een dunne draad met een andere was verbonden. De ‘booby-trap’ ontplofte en beide mannen waren op slag dood.

De volgende middag sloeg sectiehoofd H. Bergmans alarm en rond kwart over vier ondekten KP’ers onder leiding van Frans Mulders de twee zwaar verminkte lijken. Papieren die werden aangetroffen op een van de lichamen maakten duidelijk dat het om de twee vermiste OD’ers ging. Het Rode Kruis haalde de stoffelijke resten op en vervoerde ze naar Waalwijk om te worden begraven.

De Echo van het Zuiden berichtte als volgt:

Het oorlogsgeweld vraagt nog voortdurend z’n slachtoffers. Ll. Vrijdag zijn twee ingezetenen, de gehuwde 25-jarige Br. en de ongehuwde 27-jarige P. uit de Putstraat alhier in de hei achter den Roestelberg op een landmijn geloopen en hunne lijken zijn later deerlijk verminkt gevonden, waardoor het getal der slachtoffers uit onze gemeente in totaal het cijfer van 40 beloopt. Dinsdagmorgen had onder zeer groote belangstelling, ook van de zijde der O.D., waarvan beiden ijverige leden geweest zijn, de ter aarde bestelling plaats, de lijkbaren gedekt door de Nederlandsche driekleur.

Afbeeldingen


Appendix

Bronnen

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen