Albertus Theodorus Aloijsius Suermondt

Uit WaalwijkWiki
(Doorverwezen vanaf Albert Suermondt)
Ga naar: navigatie, zoeken
Albert Suermondt
Albert Suermondt (1925-2005), foto van het bidprentje.
Albert Suermondt (1925-2005), foto van het bidprentje.
Persoonsgegevens
Naam Albertus Theodorus Aloijsius Suermondt
Geboren Ravenstein, 03-08-1925
Overleden Waalwijk, 15-08-2005
Burgerlijke staat Gehuwd met Henrica M.C. Wessels
Overige gegevens
Beroep(en) Eigenaar agentuur en commissiehandel

Albertus Theodorus Aloijsius (Albert) Suermondt (Ravenstein, 3 augustus 1925 – Waalwijk, 15 augustus 2005) was een zoon van Johan Suermondt en Wilhelmina D.M.B. van de Wiel en een broer van Wim. Hij was eigenaar van een agentuur en commissiehandel.

Albert Suermondt kreeg zijn opleiding aan de Vakschool voor de Leder- en Schoenindustrie en startte op 11 maart 1956 zijn agentuur en commissiehandel, aanvankelijk in artikelen voor de lederindustrie maar later ook voor de papier-, chemische en verfindustrie. In 1969 werd de zaak nog uitgebreid met de import van caravans en sportartikelen.

In zijn vrije tijd zette Suermondt zich in ruimte mate in voor de Waalwijkse gemeenschap. Hij was onder meer initiatiefnemer en voorzitter van de stichting Vrienden van de Liedertafel, voorzitter van Hockeyclub Waalwijk, mede-oprichter van de petanqueclub Boule d'Argent, voorzitter van de stichting Parkpaviljoen en voorzitter van de Club van Oud-Indiëgangers.

Op 30 september 2000, tijdens de viering van het 140-jarig bestaan van Liedertafel Oefening en Vermaak, ontving hij het ereteken van de gemeente Waalwijk.

Albert Suermondt overleed te Waalwijk op 15 augustus 2005.

Appendix

Bronnen


Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen