Monument Waalwijk 700

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Monument Waalwijk 700
Foto Bert de Vaan
Foto Bert de Vaan
Gegevens beeld
Locatie Raadhuisplein
Ontwerp Astrid Veldhuyzen-Koppen
Datering 3 september 2004
Beschrijving Meisje dat water drinkt uit een fontein

Dit kunstwerk, een meisje dat water drinkt uit een fontein, symboliseert dat een levendig Waalwijk ook na de viering van '700 jaar stadsrechten' in 2003 doorgaat, met de jeugd als toekomst en water als noodzakelijke levensbron. Tevens werd (verkeerd!) gedacht hiermee een traditie in ere te houden als vervolg op de aanbieding in 1953 van de Julianafontein aan het Hertog Janpark waar ter gelegenheid van het 650-jarig jubileum de S.L.E.M.-tentoonstelling plaatsvond.

Mensen die een bijdrage leverden aan het succesvolle jubileumjaar 2003 ontvingen een replica van het beeldje.

Het door Astrid Veldhuyzen-Koppen van Atelier 'In Beeld' uit Papendrecht vervaardigde monument werd op vrijdag 3 september 2004 aan het gemeentebestuur aangeboden en tijdelijk geplaatst in de voortuin van het voormalige gemeentehuis te Waalwijk. De technische voorzieningen voor aan- en afvoer van water zullen later bij de definitieve plaatsing in de Hooisteeg aangelegd worden.

Appendix

Bronnen


De oorspronkelijke tekst van dit artikel is met toestemming van de auteur Bert de Vaan overgenomen uit de rubriek 'Beeldig Waalwijk' die hij maakte voor een vroegere website van heemkundekring De Erstelinghe.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen