Judocus Lambertus Timmermans

Uit WaalwijkWiki
(Doorverwezen vanaf Judocus Timmermans Bzn.)
Ga naar: navigatie, zoeken
Judocus Timmermans Bzn.
Foto uit Gedenkboek voor de Schoen- en Lederindustrie 1925
Foto uit Gedenkboek voor de Schoen- en Lederindustrie 1925
Persoonsgegevens
Naam Judocus Lambertus Timmermans Bzn.
Geboren Waalwijk, 23-09-1836
Overleden Waalwijk, 21-07-1915
Burgerlijke staat Gehuwd met Maria Henrica Catharina van Turenhout
Overige gegevens
Beroep(en) Leerlooier, schoenfabrikant en gemeenteraadslid

Judocus Lambertus Timmermans (Waalwijk, 23 september 1836 – Waalwijk, 21 juli 1915) was een zoon van Johannes Bernardus (Bernardus) Timmermans en Anna Catharina van Iersel. Hij trouwde op 17 juni 1874 te Dinteloord met Maria Henrica Catharina van Turenhout. Hij was leerlooier en schoenfabrikant en maakte daarnaast bijna 25 jaar deel uit van de Waalwijkse gemeenteraad.

Om verwarring met zijn neef Judocus te voorkomen, werd Judocus Lambertus aanvankelijk Judocus Bzn. genoemd. Na zijn huwelijk ging hij verder door het leven als Judocus Timmermans-van Turenhout.

Hij was aanvankelijk leerlooier van beroep en zette daarnaast de handschoenmakerij van zijn vader voort. In 1895 werd het bedrijf omgevormd tot een machinale schoenfabriek, die de naam Timtur kreeg. Die naam was samengesteld uit de eerste drie letters van zowel zijn eigen achternaam (TIM) als die van zijn echtgenote (TUR).

In 1883 werd Timmermans gekozen tot lid van de Waalwijkse gemeenteraad. Het raadslidmaatschap vervulde hij tot 1907, waarna zijn zoon Bernard het stokje van hem overnam.

Daarnaast was Judocus Bzn. onder meer bestuurslid van de Waalwijkse Kamer van Koophandel, gedurende ruim 50 jaar bestuurslid van de St. Vincentiusvereniging, mede-oprichter en voorzitter van Harmonie l’Espérance en bestuurslid van de St. Paulusvereniging.

Judocus Lambertus Timmermans overleed te Waalwijk op 21 juli 1915.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen