Burg.v.d.Klokkenlaan

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Burg.v.d.Klokkenlaan, ca. 1905 (Foto SALHA/GAW, fotonr. 70277).

Burgemeester van der Klokkenlaan is sinds 1911 de benaming voor de weg van de Stationsstraat langs de spoorlijn naar Besoijen en is vernoemd naar F.A.D. van der Klokken, die van 1862 tot 1885 burgemeester van Waalwijk was.

Burgemeester en wethouders hadden oorspronkelijk voor deze weg (‘van het huis bewoond door A. Manders tot de grens van Besoijen’) de naam Spoorlaan in gedachten. Op voorstel van het raadslid Van Schijndel echter werd tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 juni 1911 besloten de straat naar de voormalige burgemeester te vernoemen. In de notulen van de bewuste vergadering is dit als volgt opgetekend:

De heer Van Schijndel brengt in herinnering wat door den Oud-Burgemeester is gedaan tot het verkrijgen van den Staatsspoorweg langs deze gemeente. Om den naam van den Oud-Burgemeester in de herinnering te doen voortleven zou hij voorstellen “Spoorlaan” te veranderen in “ Burgemeester van der Klokkenlaan”. Aldus wordt besloten.


Afbeeldingen

Appendix

Bron


SALHA/GAW, Gemeentebestuur Waalwijk 1816-1921, Registers van notulen van de raadsvergaderingen 1824-1922, inv.nr. 13, raadsvergadering 22 juni 1911.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen