Bungalow- en Villapark Meerdijk

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het uitbreidingsplan Bungalow- en Villapark Meerdijk werd vastgesteld bij besluit van de gemeenteraad van 30 november 1961 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 16 januari 1963. Eind 1963 was het zogenoemde ‘stratenplan’ gereed, dat voorzag in de aanleg van 77 straten, lanen en pleinen.

Omdat het college van B&W het wenselijk achtte de straten in het uitbreidingsplan al bij de start van de werkzaamheden met een naam te kunnen aanduiden, werd tijdens de raadsvergadering van 23 december 1963 een straatnaamcommissie in het leven geroepen, die bestond uit wethouder Van Heeswijk en de raadsleden Brouwer, Van Eijl en Kemperman.

Op 20 februari 1964 werd het voorstel van de commissie aan de raadsleden gepresenteerd. Voor wat de straatnaamgeving betreft, zou de nieuwe wijk worden verdeeld in een westelijk en een oostelijk deel, gescheiden door de Burg. Smeelelaan.

De straten in het westelijk deel zouden vernoemd worden naar de zeventien verenigde Nederlanden en de straten in het oostelijk deel naar belangrijke Hollandse, Vlaamse en Brabantse schilders.

Appendix


Bronnen

  • Gemeentearchief Waalwijk, Gemeentebestuur Waalwijk (1877)1922-1996(2001), inv.nr. 70, Straatnaamgeving en huisnummering 1927-1962.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen