Sjabloon:Homepage uitgelicht: verschil tussen versies

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 8: Regel 8:
 
De burgemeester en Joop en Vincent werden om kwart voor twee die middag [[Gedenksteen Raadhuis|achter het raadhuis]] gefusilleerd.  
 
De burgemeester en Joop en Vincent werden om kwart voor twee die middag [[Gedenksteen Raadhuis|achter het raadhuis]] gefusilleerd.  
  
Joop Hoffmans en burgemeester Moonen verloren het leven. Vincent Hoffmans wist op wonderbaarbaarlijke wijze de executie te overleven.
+
Joop Hoffmans en burgemeester Moonen verloren het leven. Vincent Hoffmans wist op wonderbaarbaarlijke wijze   te overleven. Op voorspraak van de burgemeester mocht dokter Lenglet vóór de executie de plek des onheils verlaten.
  
  

Versie van 19 aug 2014 om 21:52

Uitgelicht

6 september 1944

Oorlogsmonument aan de Burg. Moonenlaan (collectie SALHA, fotonr. WAA70010, foto J. de Bont, 1978).

Op 6 september 1944 vond een van de meest dramatische gebeurtenissen uit de Waalwijkse geschiedenis plaats. Door de Duitse bezetter werden burgemeester Moonen, Joop Hoffmans, Vincent Hoffmans en dokter Lenglet urenlang gegijzeld op het Raadhuisplein. De burgemeester en Joop en Vincent werden om kwart voor twee die middag achter het raadhuis gefusilleerd.

Joop Hoffmans en burgemeester Moonen verloren het leven. Vincent Hoffmans wist op wonderbaarbaarlijke wijze te overleven. Op voorspraak van de burgemeester mocht dokter Lenglet vóór de executie de plek des onheils verlaten.>> Uitgelicht archief

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen