Sjabloon:Homepage uitgelicht: verschil tussen versies

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
<big>'''Uitgelicht'''</big>
 
<big>'''Uitgelicht'''</big>
  
'''Foto’s van oorlogsslachtoffers gevraagd'''
+
'''Moeders...'''
  
WaalwijkWiki is nog op zoek naar foto’s en eventuele aanvullende informatie van een aantal oorlogsslachtoffers om hen letterlijk een gezicht te kunnen geven. Bekijk hier het [[Lijst van oorlogsslachtoffers in Waalwijk|overzicht]]. In de lijst staan alle oorlogsslachtoffers die in Waalwijk zijn omgekomen of er op het moment van hun overlijden woonden.  
+
[[Bestand: Tekening Mie Pol.jpg|thumb|100px|rechts|Mie Pol, geportretteerd door Elsa Rubbens, 1930 (SALHA, Kaarten en tekeningen, inv.nr.501).]]
  
[[Bestand: A_Papenhoven.jpg|thumb|100px|rechts]]
+
Ter gelegenheid van moederdag richten wij de schijnwerpers op twee bijzondere Waalwijkse moeders.  [[Mie Pol]] bracht veertien kinderen ter wereld en was daarnaast druk met het venten van fruit om de kost voor haar grote gezin te verdienen.
 +
 
 +
Mie werd in 1930 geportretteerd door kunstenares [[Elsa Rubbens]]. Elsa trad op 42-jarige leeftijd in het huwelijk met weduwnaar Jan Willem Schneider en nam als vanzelfsprekend de zorg voor zijn zeven kinderen op zich.
  
Momenteel doen wij onderzoek naar mensen die in Baardwijk, Besoijen of Waalwijk zijn geboren, maar vóór de oorlog naar elders zijn verhuisd en daar als gevolg van oorlogshandelingen zijn omgekomen. Van een aantal van hen, zoals bijvoorbeeld [[Adriana Papenhoven|Sjaan Papenhoven]], is het verhaal al opgenomen in WaalwijkWiki.
 
  
  

Versie van 9 mei 2014 om 21:44

Uitgelicht

Moeders...

Mie Pol, geportretteerd door Elsa Rubbens, 1930 (SALHA, Kaarten en tekeningen, inv.nr.501).

Ter gelegenheid van moederdag richten wij de schijnwerpers op twee bijzondere Waalwijkse moeders. Mie Pol bracht veertien kinderen ter wereld en was daarnaast druk met het venten van fruit om de kost voor haar grote gezin te verdienen.

Mie werd in 1930 geportretteerd door kunstenares Elsa Rubbens. Elsa trad op 42-jarige leeftijd in het huwelijk met weduwnaar Jan Willem Schneider en nam als vanzelfsprekend de zorg voor zijn zeven kinderen op zich.


>> Uitgelicht archief

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen