Sjabloon:Homepage uitgelicht: verschil tussen versies

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 6: Regel 6:
  
  
Op 30 oktober 1944 is het 70 jaar geleden dat Waalwijk werd [[Bevrijding|bevrijd]]. De Schotse bevrijders, onder aanvoering van toenmalig luitenant-kolonel [[Sir Derek Lang|Derek Lang]] werden door de bevolking enthousiast ontvangen en vanaf het bordes van het [[Raadhuis Waalwijk (Raadhuisplein)|raadhuis]] officiëel toegesproken door waarnemend burgemeester Smolders.
+
Op 30 oktober 1944 is het 70 jaar geleden dat Waalwijk werd [[Bevrijding|bevrijd]]. De Schotse bevrijders, onder aanvoering van toenmalig luitenant-kolonel [[Sir Derek Lang|Derek Lang]], werden door de bevolking enthousiast ontvangen en vanaf het bordes van het [[Raadhuis Waalwijk (Raadhuisplein)|raadhuis]] officiëel toegesproken door waarnemend burgemeester Smolders.
  
Uit dankbaarheid voor de bevrijding door de geallieerde troepen werd in 1947 op de hoek van de [[Meerdijk]] en de [[Kloosterweg]] een [[Mariakapel]] gebouwd.
+
Uit dankbaarheid voor de bevrijding door de geallieerde troepen werd in 1947 op de hoek van de Meerdijk en de [[Kloosterweg]] een [[Mariakapel]] gebouwd.
  
De band met de Schotse bevrijders is door de jaren heen blijven bestaan en mondde in 1995 uit in het plaatsen van een [[Gedenkteken bevrijders|gedenksteen voor de bevrijders]] nabij ’t Kapelleke alsmede de onthulling van een [[Plaquette Inverness|herinneringsplaquette]] in het Schotse Inverness.
+
De band met de Schotse bevrijders is door de jaren heen blijven bestaan en mondde in 1995 uit in het plaatsen van een [[Gedenkteken bevrijders|gedenksteen voor de bevrijders]] nabij ''’t Kapelleke'' alsmede de onthulling van een [[Plaquette Inverness|herinneringsplaquette]] in het Schotse Inverness.
  
  

Versie van 28 okt 2014 om 23:36

Uitgelicht

Waalwijk bevrijd

Mariakapel (Collectie SALHA, fotonr. WAA70048, foto J. de Bont).


Op 30 oktober 1944 is het 70 jaar geleden dat Waalwijk werd bevrijd. De Schotse bevrijders, onder aanvoering van toenmalig luitenant-kolonel Derek Lang, werden door de bevolking enthousiast ontvangen en vanaf het bordes van het raadhuis officiëel toegesproken door waarnemend burgemeester Smolders.

Uit dankbaarheid voor de bevrijding door de geallieerde troepen werd in 1947 op de hoek van de Meerdijk en de Kloosterweg een Mariakapel gebouwd.

De band met de Schotse bevrijders is door de jaren heen blijven bestaan en mondde in 1995 uit in het plaatsen van een gedenksteen voor de bevrijders nabij ’t Kapelleke alsmede de onthulling van een herinneringsplaquette in het Schotse Inverness.>> Uitgelicht archief

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen