Marinus Joannes Zijlmans

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Rien Zijlmans
Collectie familie Zijlmans
Collectie familie Zijlmans
Persoonsgegevens
Naam Marinus Joannes Zijlmans
Geboren Loon op Zand, 26-06-1924
Overleden Tilburg, 30-06-2008
Burgerlijke staat Gehuwd met Christina Maria Vermeulen
Overige gegevens
Beroep(en) Personeelschef schoenfabriek


Marinus Joannes (Rien) Zijlmans (Loon op Zand, 26 juni 1924 – Tilburg, 30 juni 2008) was een zoon van Petrus Zijlmans. Hij was gehuwd met Christina Maria Vermeulen en vader van vier kinderen. In de loop der jaren bouwde hij een verzameling van ruim 135.000 bidprentjes op.

Zijn professionele carrière begon Rien Zijlmans als medewerker van het Gewestelijk Arbeidsbureau in Waalwijk. In de jaren '60 van de twintigste eeuw maakte hij de overstap naar schoenfabriek Van Haren, waar hij tot aan zijn pensioen personeelschef (bij Van Haren ‘hoofd Sociale Zaken’ genoemd) was. Daarnaast was hij penningmeester van het Waterschap van Baardwijk en vrijwilliger in de Bernadette-parochie.

In zijn vrije tijd hield hij zich verder nog bezig met stamboomonderzoek en startte hij met het verzamelen van bidprentjes van zijn familie. Gaandeweg kreeg hij ook andere bidprentjes aangeboden en toen de stamboom grotendeels op papier stond, legde hij zich bijna volledig toe op het uitbreiden van die verzameling.

Toen Rien Zijlmans in 2008 overleed, liet hij een enorme collectie bidprentjes na. Het grootste gedeelte van die verzameling is door de familie geschonken aan het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag. Heemkundekring de Erstelinghe mocht in 2014 de prentjes van de Waalwijkse oorlogsslachtoffers in ontvangst nemen.


Bronnen


Alle informatie voor dit artikel is afkomstig van de familie Zijlmans.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen