Jacobus Johannes Eijkens

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Jacques Eijkens
Afbeelding gewenst
Persoonsgegevens
Volledige naam Jacobus Johannes Eijkens
Geboren Besoijen, 22-05-1880
Overleden Eindhoven, 16-11-1944
Burgerlijke staat Gehuwd met Johanna Maria Massuger
Overige gegevens
Beroep(en) Leraar
Bijzonderheden overlijden Beschieting
Laatste adres Waalwijk, Tweede Zeine 24


Jacobus Johannes (Jacques) Eijkens (Besoijen, 22 mei 1880 – Eindhoven, 16 november 1944) was gehuwd met Johanna Maria Massuger. Hij begon zijn professionele carrière als schoenmaker bij de firma Groenen in Besoijen en werd later praktijkleraar machinale schoenmakerij aan de Vakschool voor de Leder- en Schoenindustrie.

Jacques Eijkens raakte gewond op 29 oktober 1944. Na zijn overlijden op 16 november d.a.v. publiceerde De Echo van het Zuiden het volgende bericht:

De heer Jacques Eijkens, wonende 2e Zeine Waalwijk, werd op Zondag 29 October bij de bevrijdings-actie onzer gemeente door een granaatscherf getroffen, zoodanig dat hij twee ernstige beenfracturen bekwam. Hij werd in overleg met den behandelenden geneesheer Dr. Langemeijer, door een Engelsche Roode-Kruis-auto naar ’n Ziekenhuis te Eindhoven overgebracht.

Men heeft getracht het been te behouden, maar l.l. Zaterdag is de heer Eijkens op 64-jarige leeftijd aan infectie overleden. De heer Eijkens was oud-vakleeraar aan de Rijksvakschool alhier en was vooral in de kringen der honden-, kippen- en konijnensport een goede bekende en vooraanstaande figuur.


Afbeeldingen

Appendix

Bronnen


Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen