Hugo Verrieststraat

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Hugo Nestor Verriest, 1840-1922 (foto Wikipedia).

Hugo Verrieststraat is de naam die de gemeenteraad op 30 oktober 1952 gaf aan de verbindingsweg tussen de Eerste Zeine en de Past. Kuypersstraat.

Aangezien in het uitbreidingsplan ‘St. Antoniusparochie-oost’ nog meer nieuwe straten te verwachten waren, achtten burgemeester en wethouders het, na de naamgeving in de Transvaalbuurt, wenselijk met een nieuwe straatnamenserie te beginnen, waarvoor zij namen van Zuid-Nederlandse schrijvers en dichters in gedachten hadden.

In verband met het in 1951 gevierde eeuwfeest van de schrijver en de contacten tussen zijn geboorteplaats Deerlijk en de gemeente Waalwijk, werd besloten de eerste straat in dit gedeelte van het uitbreidingsplan te vernoemen naar Hugo Verriest, de Vlaamse priester, schrijver, dichter en redenaar.

Met de aanleg van de overige straten in het uitbreidingsplan tussen de St. Crispijnstraat en de Burg. Smeelelaan werd een begin gemaakt in 1955. In de vergadering van de gemeenteraad van 31 maart 1955 werden daarvoor de volgende straatnamen vastgesteld:


Appendix

Bronnen


  • SALHA, Archief Gemeentebestuur Waalwijk 1922-1996, inv.nr. 70, Straatnaamgeving en huisnummering 1927-1962.

Externe link


Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen