Hermanus Johannes Domenie: verschil tussen versies

Uit WaalwijkWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox oorlogsslachtoffer | kop = | afbeelding = | onderschrift = | voornamen ...')
 
Regel 21: Regel 21:
 
}}
 
}}
  
'''Hermanus Johannes Domenie''' (Waalwijk, 26 november 1901 - Myanmar, 29 september 1943) was de tweede zoon van Johannes Domenie en Johanna Geertruda van den Heuvel. Oorspronkelijk afkomstig uit Besoijen, werkte Johannes Domenie in Waalwijk als machinist aan de waterleiding. Op 12 juni 1912 vertrok hij samen met zijn vrouw, drie zoons en twee jongere dochters naar Woensel, bij Eindhoven. Daar stond hij achtereenvolgens als gisfitter, opperman en winkelier ingeschreven.
+
'''Hermanus Johannes Domenie''' (Waalwijk, 26 november 1901 - Myanmar, 29 september 1943) was de tweede zoon van Johannes Domenie en Johanna Geertruda van den Heuvel. Oorspronkelijk afkomstig uit Besoijen, werkte Johannes Domenie in Waalwijk als machinist aan de waterleiding. Op 12 juni 1912 vertrok hij samen met zijn vrouw, drie zoons en twee jongere dochters naar Woensel, bij Eindhoven. Daar stond hij achtereenvolgens als gasfitter, opperman en winkelier ingeschreven.
  
 
Zoon Herman Domenie stond ingeschreven als fabrieksarbeider. Op 7 april 1926 vertrok hij van Woensel naar Hoensbroek.
 
Zoon Herman Domenie stond ingeschreven als fabrieksarbeider. Op 7 april 1926 vertrok hij van Woensel naar Hoensbroek.

Versie van 15 dec 2017 om 17:57

Hermanus Johannes Domenie
Afbeelding gewenst
Persoonsgegevens
Volledige naam Hermanus Johannes Domenie
Geboren Waalwijk, 26-11-1901
Overleden Myanmar, 29-09-1943
Overige gegevens
Beroep(en) Militair, sergeant KNIL
Bijzonderheden overlijden Waarschijnlijk bezweken
Laatste adres Batavia
Begraafplaats Thanbyuzayat War Cemetery (Myanmar), D.1.M.18

Hermanus Johannes Domenie (Waalwijk, 26 november 1901 - Myanmar, 29 september 1943) was de tweede zoon van Johannes Domenie en Johanna Geertruda van den Heuvel. Oorspronkelijk afkomstig uit Besoijen, werkte Johannes Domenie in Waalwijk als machinist aan de waterleiding. Op 12 juni 1912 vertrok hij samen met zijn vrouw, drie zoons en twee jongere dochters naar Woensel, bij Eindhoven. Daar stond hij achtereenvolgens als gasfitter, opperman en winkelier ingeschreven.

Zoon Herman Domenie stond ingeschreven als fabrieksarbeider. Op 7 april 1926 vertrok hij van Woensel naar Hoensbroek.

Hij tekende voor het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) waar hij sergeant werd. In zijn stamboekgegevens staat vermeld dat hij kleermaker was. Na de capitulatie werd hij op 8 maart 1942 als Japans krijgsgevangene geïnterneerd in kamp Tjimahi in Bandung (voorheen Bandoeng), West-Java, en tewerkgesteld aan de Birmaspoorweg. Gedurende zijn gevangenschap is hij diverse malen naar een ander kamp getransporteerd. Hij is waarschijnlijk zo'n 80 km van Birma (tegenwoordig Myanmar) bezweken onder de vele ontberingen die het werken aan deze spoorweg met zich meebracht. Zijn stamboekgegevens geven nog nadere details. Herman zou op 27 juni 1943 ziek geworden zijn (bloedvergiftiging) en als precieze overlijdensplaats staat het POW (Prisoner Of War) Patient Receiving Station in Apalon vermeld, waar zijn stoffelijk overschot ook in eerste instantie begraven werd op het bijgelegen kerkhof.

Herman Domenie werd 41 jaar oud.

Bronnen


Externe links


Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Categorieën
Hulpmiddelen